Franse wijnproducenten op tournee door Benelux in 2013

Sopexa Benelux organiseert opnieuw twee grote overzichtsproeverijen onder de noemer France-Vins op maandag 21 januari in Brussel en op dinsdag 22 januari 2013 in Amsterdam.

De proeverij in Amsterdam wordt gehouden in Hotel Casa 400 tussen 13.30 en 19.00 uur.
Hier aanmelden.

Tijdens deze grote overzichtsproeverijen verwacht Sopexa 72 Franse wijnproducenten uit 12 Franse wijngebieden die bij elkaar ruim 500 verschillende wijnen komen presenteren aan de Nederlandse wijnsector. Voor een overzicht van de aanwezige exposanten kunt u terecht op france-vins.eu. De toegang tot deze vakbeurs is gratis en de bezoekers kunnen een heuse Tour de France maken door de bekende en minder bekende wijngebieden van Frankrijk. Tijdens het evenement zijn zowel Franse AOC- als niet- AOC-wijnen in de verschillende kleuren te proeven (rood, wit, rosé en mousserende wijnen).

Het evenement biedt importeurs, slijters, inkopers, restaurateurs, journalisten en overige wijnprofessionals de mogelijkheid om in een korte tijd honderden verschillende Franse wijnen te proeven, te netwerken en nieuwe commerciële contacten te leggen.

Op de website france-vins.eu kunnen geïnteresseerden informatie over France-Vins in beide landen vinden en vanaf december de lijst van aangemelde producenten raadplegen. De website richt zich tot twee doelgroepen: de Franse wijnproducenten en de Belgische- en Nederlandse wijnprofessionals. Professionals worden ook persoonlijk uitgenodigd maar kunnen zich alvast online inschrijven.