Panachée Wijnimport

Het Franse woord panachée betekent onder andere veelzijdig, veelkleurig en gemengd. Een uitdrukking die ook geldt voor deze wijnimporteur, die wijnen importeert uit Frankrijk, Spanje en Portugal. Rechtstreeks van de kleinere wijnproducent…

Het Franse woord panachée betekent onder andere veelzijdig, veelkleurig en gemengd. Een uitdrukking die ook geldt voor deze wijnimporteur, die wijnen importeert uit Frankrijk, Spanje en Portugal. Rechtstreeks van de kleinere wijnproducent – waarvan vaak al jaren privé werd gekocht – alvorens in 2010 te starten met een eigen wijnimport.

Panachée Wijnimport is altijd op zoek naar goede en onderscheidende wijnen met een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding en heeft een voorkeur voor biologische productie. Veel van de geïmporteerde wijnen scoren hoog op proeverijen en hebben medailles verdiend.

Deze importeur levert aan particulieren en restaurants via de webwinkel en houdt voorraad aan huis.

Joop Bremer, eigenaar van Panachée Wijnimport, geeft tevens wijnproeverijen, wijncursussen en wijn/spijs cursussen voor kleine gezelschappen. Praktische en theoretische kennis vindt hij zeer belangrijk om uit dragen. Hij is vinoloog van de Wijnacademie sinds 1981 en onlangs weer geslaagd voor Register-Vinoloog. Ook heeft hij een cursus Spanish Wine Educator door Master of Wine Pancho Campo in 2011 met goed gevolg doorlopen.

Bekijk onze wijnen