Burja

Burja wijnimport importeert wijnen uit Slovenië uit 1 gebied: de Vipava Vallei, een prachtige vallei dicht bij Italië en Kroatië.

De vallei bevindt zich op de kruising van het Middelandse Zeeklimaat, het Alpenklimaat en het Landklimaat, waardoor er bijzondere weers- omstandigheden kunnen ontstaan. De meest opvallende eigenschap is de Bora wind (Burja), die snelheden tot boven de 200 km/u kan bereiken. De wind is het sterkst tijdens de winter. Mede hierdoor heeft de architectuur in Vipavska dolina een ander uiterlijk dan elders in het land.

De Burja heeft tevens invloed op het rijpings- en drogingsproces van wijnen, kazen en vleeswaren, waardoor deze tot de beste van het land behoren. Vipavska dolina is een kleurrijke vallei gedomineerd door glooiende wijnvelden, imposante karstplateaus, pittoreske dorpjes en een unieke vegetatie.

Burja verkoopt uitsluitend rode wijnen van top kwaliteit en witte wijn van autochtone druiven die alleen voorkomen in de Vipava Vallei; Pinela, Zelen, Klarnica.

De wijn wordt gekocht van kleinere wijnhuizen die vaak al generaties lang van vader op zoon (een heel enkele keer op dochter) over gaan. Druiven worden hand geplukt en met passie en vakmanschap tot wijn gemaakt.

Ieder jaar worden vele wijnhuizen bezocht, de nieuwe wijnen geproefd en soms moeilijke keuzes gemaakt om uiteindelijk ieder jaar weer een verrassend aanbod van hoge kwaliteit te kunnen bieden.

Bekijk onze wijnen